Politie houdt klopjacht in Doetinchemse wijk naar 24-jarige moordverdachte
Een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) viel zaterdagavond een woning binnen in een Doetinchemse woonwijk. Dat meldt een politiewoordvoerder. Bij het doorzoeken van de woning werd de 24-jarige moordverdachte niet gevonden.
De politie ging verder met speurhonden de wijk door en sprak met buurtbewoners, meldt Gelrenieuws. Zij werden gevraagd of ze iets hadden gezien. Ze kregen te horen dat de actie te maken had met de zoektocht naar Bretly Dorder.
De zoektocht gaat verder. De politie krijgt volgens een woordvoerder veel tips binnen. Tips blijven dan ook van harte welkom. Of de verdachte nog in Nederland is, is onduidelijk.
Eerder op de dag deelde de politie het signalement van de moordverdachte. De 24-jarige Dorder wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een fatale schietpartij in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen.
Vrijdag 13 oktober werd een bewoner van een huis aan het Handelsplein in Rotterdam doodgeschoten. Het slachtoffer was een psychiater, het is nog onduidelijk of Dorder en de psychiater elkaar kenden. Afgelopen woensdagavond vond in Zutphen een steekpartij plaats. De politie vermoedt dat Dorder bij beide incidenten betrokken was.
“Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen”, liet de politie weten. De 24-jarige Dorder is volgens het opsporingsbericht fors gebouwd en ongeveer 1,83 meter lang. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.
Mensen die de verdachte tegenkomen wordt geadviseerd hem niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen. De man is een bekende van politie en justitie. Er loopt al langer een rechtszaak tegen hem. Hij wordt verdacht van drie andere misdrijven: bedreiging, poging tot zware mishandeling en diefstal van een rijbewijs.
De rechtbank liet hem in juli onder voorwaarden vrij, bevestigt zijn advocaat. Het leek toen goed met de verdachte te gaan, meldt de advocaat. Het gebeurt zelden dat de naam en een herkenbare foto van een verdachte worden verspreid. Het is een zwaar opsporingsmiddel waarvoor de hoofdofficier van justitie toestemming moet geven.